Η εταιρεία χρησιμοποιεί φυσητές μηχανές και μηχανές χύτευσης υπό πίεση (injection molding), ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παράγει και προϊόντα που επιδέχονται θερμική επεξεργασία (παστερίωση).

Οι μηχανές πλαισιώνονται από διάφορους αυτοματισμούς που φέρνουν το προϊόν στην τελική του μορφή, έτοιμο για συσκευασία και αποστολή. Με αυτό τον τρόπο τηρούνται τα υψηλά επίπεδα υγιεινής που είναι αναγκαία για τα προϊόντα.

 

Το προσωπικό της εταιρείας αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο και επένδυσή της. Δίχως την δική του παρουσία και αγαστή συνεργασία η εταιρεία δεν θα μπορούσε να επιτύχει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της. Την παρούσα χρονική στιγμή, η εταιρεία απασχολεί περίπου τριάντα επτά εργαζομένους εκ των οποίων οι δέκα απασχολούνται με την διοίκηση της εταιρείας, την εξυπηρέτηση πελατών, το λογιστήριο και την διανομή των προϊόντων ενώ οι υπόλοιποι είκοσι επτά ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή των προϊόντων και την καθημερινή συντήρηση του μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων. Η εταιρεία επενδύει στην εξέλιξη του προσωπικό της, εκπαιδεύοντας το σε καθημερινή βάση τόσο στην άρτια χρήση των μηχανημάτων όσο και στην διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίσουν την ποιοτικότερη και αποδοτικότερη παραγωγή των προϊόντων.

Επενδύοντας σε νέους ανθρώπους, η Ν.Κ. ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. είναι σε θέση να παρέχει ένα μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον, όπου δεσπόζουν οι στενές και ανθρώπινες σχέσεις εργασίας.

Οι α΄ ύλες που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την παραγωγή των προϊόντων της είναι παρθένο πολυαιθυλένιο PE, παρθένο πολυπροπυλένιο PP και παρθένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο PET. Οι α’ ύλες αγοράζονται από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους και είναι εγκεκριμένες από τον Food and Drug Administration (FDA) της Αμερικής και είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις των σχετικών Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία με την πείρα και την εξειδίκευση που διαθέτει, στα δέκα οχτώ χρόνια λειτουργία της, χρησιμοποιεί συγκεκριμένους τύπους α΄ υλών από συγκεκριμένους οίκους του εξωτερικού ώστε να πετυχαίνει ομοιομορφία στα προϊόντα της και να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρς που η ίδια έχει θέσει.